Frågor och svar - Frilansa

Kostar det att gå med i frilansa.nu?

Svar: Nej, ett medlemskap kostar ingenting. Frilansare får 10 bud/månad i form av krediter. Vill du lägga fler bud går det att köpa krediter för 1 kr/st. För varje avslutat arbete går 10% av depositionen till Frilansa.nu.


 

Hur får jag betalt?

Svar: För att få betalt via frilansa.nu behöver du ett paypalkonto. Registrera ett Paypalkonto på www.paypal.se. Sedan fyller du i den mailadress som är associerat till ditt paypalkonto. Depositionen flyttas automatiskt till ditt Paypalkonto när arbetet är slutfört. Från Paypal kan du flytta pengarna till din bank. Påbörja aldrig ett arbete utan att arbetsgivaren betalat depositionen.


 

Hur lång tid tar det innan pengarna sitter på mitt konto?

Svar: När paypal släpper depositionen till ditt paypalkonto tar det mindre än en dag. När du för över pengarna från ditt paypalkonto till ditt bankkonto tar det 2-3 dagar.


 

Kan jag få kontakt med en frilansare utan att skapa ett projekt?

Svar: Nej. Frilansare måste visa intresse för ditt projekt. När du har valt ut din frilansare ser du hens kontaktuppgifter.


 

Kan jag vara helt anonym som frilansare?

Svar: Ja. Vi lämnar inte ut namn och kontaktuppgifter. Det enda som syns utåt är ditt avatar, smeknamn, presentation och hemsida om du har någon. Det är dock mer troligt att du blir anlitad om du vågar visa vem du är.


 

Kan jag vara helt anonym som arbetsgivare?

Svar: Ja. Vi lämnar inte ut namn och kontaktuppgifter. Det enda som syns utåt är ditt avatar, smeknamn, presentation och hemsida om du har någon. Det är dock mer troligt att du få fler bud om du vågar visa upp vem du är och vilket företag projektet gäller.


 

Kan andra frilansare se mina bud som jag lagt på ett projekt?

Svar: Nej. Det är bara projektägaren som ser dina bud.


 

Måste jag ha F-skattesedel för att anta projekt?

Svar: Nej, men vi rekommenderar alla att först skaffa F-skattesedel innan de antar jobb eftersom arbetsgivaren tar för givet att du har en. Det är inget krav att ha F-skattesedel för att registrera medlemskap på Frilansa.nu. Många frilansar under hobbyverksamhet, men kom ihåg att även hobbyverksamhetens inkomster skall deklareras hos skatteverket. Varje användare är själv skyldig att deklarera sina inkomster. Var tydlig mot arbetsgivaren vad som gäller när du antar ett projekt.

 


 

 

Jag har utfört ett arbete men arbetsgivaren har stängt projektet – får jag inte betalt?

Svar: Om arbetsgivaren har stängt projektet och markerat det som ej genomfört trots att du har arbetat och avslutat projektet, har du 10 dagar på dig att öppna en tvist. Pengarna som arbetsgivaren satt på depositionskontot hålls kvar tills vi på frilansa beslutat om pengarna skall återbetalas eller släppas till frilansaren.

Spara filter
×