Så fungerar det - Frilansa

Så fungerar frilansa.nu

Frilansa.nu är en webbplats där arbetsgivare kan skapa projekt och vänta på bud/förslag från frilansare. När projekten börjar få bud, meddelas arbetsgivaren via e-post och via deras panel på frilansa.nu.

Arbetsgivarna kan titta igenom alla förslag under panelen och välja ut den bästa kandidaten för deras arbete.

Frilansare väljer ut projekt efter kompetens, budget och leveranstid, och därefter lägger ett bud/förslag på de projekt som passar dem.


 

Panelen

Panelen är arbetsplatsen på frilansa.nu. Här kan arbetsgivare och frilansare ha koll på sina aktiviteter, meddelanden, köp, redigera projekt, redigera bud och avbryta bud.


 

Skapa projekt

Det är enkelt att skapa projekt. Skriv en arbetsbeskrivning, budget och välj hur länge annonsen ska ligga ute.


 

Lägg bud/förslag på projekt

Frilansare kan lägga bud på projekt så länge de har tillräckligt med krediter. Man kan bara skicka in ett bud per projekt.


 

Så får Frilansare betalt

Frilansare behöver ett Paypalkonto för att kunna ta betalt. Frilansa.nu använder Paypals Escrow-funktion (deposion) där det totala beloppet som arbetsgivaren och frilansare kommer överens om dras och sätts in på ett depositionskonto hos Frilansa.nu. När projektet avslutas, släpps pengarna till frilansarens Paypalkonto. 10% av det totala beloppet behåller Frilansa.nu


 

Betalningar för arbetsgivare

Frilansa.nu har olika annonspaket och arbetsgivaren väljer annonspaket som passar dem. Dessa kan betalas med de vanligaste betalkorten eller paypal.


 

Krediter

Frilansare behöver krediter för att kunna lägga bud på projekt. Frilansarna kan köpa krediter direkt från sin panel.


 

Användarna på frilansa.nu är frilansare och/eller arbetsgivare

På Frilansa.nu är användarna antingen frilansare eller arbetsgivare (eller både och). Frilansare kan lägga bud på projekt, och skapa projekt. När en frilansare skapar projekt, blir hen automatiskt en arbetsgivare. När en arbetsgivare lägger ett bud på projekt blir hen automatiskt en frilansare.
När man registrerar sig kan man välja att antingen bli frilansare, arbetsgivare eller både och direkt.


 

Att välja frilansare för ett projekt

När en arbetsgivare är nöjd med ett bud på ett projekt, kan hen välja ut den vinnande frilansaren. Arbetsgivaren kan också specificera flera villkor som frilansaren måste godkänna. Arbetsgivaren blir meddelad om dennes villkor godkänts eller nekats. Innan frilansaren godkänner arbetsgivarens villkor, kan även frilansaren skriva villkor som arbetsgivaren måste godkänna.

Flödet mellan arbetsgivare och frilansare fortsätter till båda parter godkänner villkoren. Om de inte kan komma överens, kan förhandlingen avbrytas, och då kan arbetsgivaren välja ut en annan frilansare.

Om båda parter godkänner villkoren blir den utvalda frilansaren automatiskt tilldelad projektet och arbetet påbörjas. En arbetsplats skapas till projektet där båda parter kan delta i projektet.


 

Arbetsplats

Arbetsplatsen är själva knutpunkten för arbetsgivare och frilansare. När båda parter kommer överens om att att arbeta tillsammans, skapas en arbetsplats under vardera parts panel. Där står information om projektet och där kan man också lägga till information, filer, samt hitta kontakt information till varandra.


 

På arbetsplatsen kan man som arbetsgivare:

• Avbryta projekt
• Avsluta projekt som genomförda och klara
• Avsluta projekt som ej genomförda


 

Frilansare kan:

• Avsluta projekt som genomförda och klara
• Avsluta projekt som ej genomförda
• Öppna en tvist


 

Kommunikation

I dagsläget finns ingen inbyggd kommunikationskanal i Frilansa.nu. Projektens parter kan kommunicera med varandra via ”delad e-post” som finns i profilen. Den delade e-postadressen syns endast på arbetsplatsen när man arbetar på ett projekt tillsammans. Man kan därför inte se kontaktinformation till en Frilansare som man inte arbetar med.


Tvister

Om arbetsgivare och frilansare inte är överens om hur ett projekt avslutas, kan frilansare öppna en tvist. När en arbetsgivare stänger ett projekt som ej avslutat, har frilansaren 10 dagar på sig att öppna en tvist. Pengarna hålls på depositionskontot. Vid en tvist, öppnas en kommunikationskanal mellan arbetsgivare, frilansare och en representant från frilansa.nu. Där kan frilansare och arbetsgivare lägga fram sin argumentation och vi på frilansa tar beslut om pengarna skall återbetalas helt till arbetsgivaren eller om depositionen skall släppas till frilansaren för det utförda arbetet.


 

Recensioner

Frilansare och arbetsgivare kan ge varandra recensioner när projekt slutförs.

Spara filter
×